Mondial College – officiële opening

Afgelopen augustus is het Mondial College in Nijmegen in gebruik genomen. De school biedt plaats aan 800 vmbo-leerlingen. Op 28 november 2014 was de officiële opening voor genodigden, waaronder IA Groep.

Na een aantal toespraken en een lezing over motivatie bij pubers was het tijd voor het onthullen van het nieuwe logo. Nadat een leerling door het nieuwe logo sprong, was de opening een feit.

Het Mondial college is door IA Groep integraal ontworpen. Op basis van ‘total engineering’ hebben Factor Architecten, IA Bouwkunde, IA Elektrotechniek en IA Werktuigbouw het complete ontwerp verzorgd. Duurzaamheid vormde een belangrijk aspect bij het ontwerp. Het Mondial College is dan ook een van de eerste schoolgebouwen in Nederland dat is ontworpen volgens de BREEAM methode. Dit is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen.

Als educatieve bijdrage en om de bewustwording van het duurzame schoolgebouw te stimuleren hebben IA Groep en de bouwende bedrijven, Muller, Megens en Unica, een aantal infographics cadeau gedaan. Op deze infographics is te zien welke facetten meespelen bij de duurzaamheid, zoals energie (zonnecellen), bouwkundige schil (isolatie), maar ook ecologisch en biologisch (groen dak, zwaluwkasten). Daarnaast geven de infographics ook extra punten bij de BREEAM certificering.

Opening Mondial Mondial
Mondial College Opening Mondial College
Infographic Mondial College